Wandelen bij B&B Het Steenuiltje Sint-Oedenrode

Wandelen en overnachten bij onze B&B

Op de foto ziet u Ronnie de pony. Ronnie is een Welsh Cob met een stamboom waar de sheik van Verweggistan jaloers op zou zijn. Ronnie is een beetje met pensioen, maar vroeger liep hij voor de wagen bij zijn baasjes Toon en Tonnie. Ja echt. Ronnie de pony van Toon en Tonnie dus! Dit paard woont nu al weer jaren bij ons en wij hebben heel veel kilometers met hem hier de door de omgeving gereden. Nog steeds maken we af en toe een rondje door 'de hei' zoals het hier nog heet.

Van de heide is alleen niks meer te zien.Toch wordt het gebied achter onze Bed en Breakfast nog altijd zo genoemd. Volgens de overlevering dankt Sint-Oedenrode zijn naam aan de heilige Oda van Brabant. Deze mevrouw maakte rond het jaar 700 een start met de ontinning van de heide. Deze werd Rode (gerooide plek) genoemd. 

Door de 'hai'(= plat roois voor heide) lopen verschillende zandpaden en nu zijn er akkers en weidevelden. Af en toe en her en der ziet u nog een vliegden als overblijfsel van de heide.

Het is één van de plekken waar ik vroeger met Ronnie in volle galop (in zijn geval meer 'kladdeklop kladdeploef) over het zand vloog met de wind in mijn ogen. Heerlijk!

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0