Bijna iedereen welkom bij B&B Het Steenuiltje

Bij ons is iedereen welkom. Nou ja bijna iedereen dan.

Het is hier zo prachtig dat we dat graag delen met onze gasten. Uit repect voor de natuur tolereren we konijnen die de planten afknagen, wespen die de appels in de boomgaard opeten en wezeltjes die in het afdekzeil van de caravan wonen...Maar een huisje in de natuur heeft ook zijn nadelen. Voor dieren is het niet altijd duidelijk dat wij het fijn vinden als zij buiten wonen en wij binnen. Insecten zoals lieveheerbeestjes en vleermuisjes vinden het heerlijk te vertoeven tussen de planken van onze vakantiewoning. Ons paard - Ronniedepony- trekt vooral 's zomers dazen aan. Heel af en toe verdwaalt er eentje en die eindigt dan in ons zwembad of onder een vliegenmepper. Ons zwembad is ook in trek bij padden en af en toe vissen we er een salamander uit. Op een mooie zomerdag zwaaide ik een echtpaar uit. Ze hadden het heel fijn gehad zeiden ze. Heerlijk gefietst en lekker gewandeld en ook de BBQ was fijn geweest. Terwijl mevrouw vrolijk haar avonturen vertelde zag ik plots vanuit mijn ooghoek een spitsmuisje wanhopige pogingen doen uit ons zwembad te klimmen. De kant was veel te steil en het dier dreigde te verdrinken. Af en toe ging het buiten adem al kopje onder. Mijn gedachten werkten als een razende..Wat te doen?!' als die mevrouw die muis ziet, gaat ze misschien wel gillen, of hun vakantie eindigt in een 'ajakkes' beleving. Als ze nog langer doorpraat verdrinkt het muisje... Ik probeerde het gesprek te verkorten om ongezien de muis te redden. Zijn kraaloogjes waren in paniek. Nog even en dan..

Nou gaat mijn service voor onze gasten heel ver. Dus deed ik wat mijn ondernemers geest me ingaf. Ik moest een keiharde keuze maken!

Het werd de muis. Dus.."Sorry mevrouw ik zie dat er iemand per ongeluk in het zwembad is gekukeld'..

'Ohhh wat zielig!' riepen onze gasten. En in plaats van paniek hielpen ze met een reddingactie. 'Kijk dat vinden we nou zo leuk bij u' sprak mevrouw. 'U heeft een echt hart voor al wat leeft.'

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Carro (woensdag, 05 april 2017 12:45)

    Ach wat een mooi verhaal Pietje, en precies daarom zijn al die dieren zo blij bij jullie :-)